ygeionomikoi.gr - Τα τελευταία νέα από το μέσα ενημέρωσης για την υγεία και την Εργασία

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Εκλογική διακήρυξη του Ψηφοδελτίου Ενότητας και Ανατροπής

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας.Σ ‘ αυτές τις εκλο γές μπορεί να δείτε πάλι κάποια πρόσωπα, που εμφανίζονται σαν κομήτες και εξαφανίζονται μετά τις εκλογές, μοιράζοντας υποσχέσεις. Όμως αυτές οι εκλογές δεν μοιάζουν με όλες τις προηγούμενες γιατί τίποτα δεν είναι όπως  πριν.
Η κοινωνία μας έχει μετατραπεί σε έρημο. Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, βιώνουν την εξαθλίωση, τη βαρβαρότητα και το φόβο.
Αλήθεια, ποιά  οικογένεια δεν έχει τουλάχιστον έναν άνεργο;
Και ποιά δεν ζει με το φόβο ότι θα αποκτήσει;


Πόσοι συμπολίτες μας (ιδιαίτερα από τα λαϊκά στρώματα) δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους όπως σίτιση, στέγαση, φαρμακευτική περίθαλψη , έξοδα παιδιών, θέρμανση κτλ;
Οι μισθοί και τα ημερομίσθια έχουν καταντήσει επιδόματα φτώχειας.
Η κοινωνική ασφάλιση είναι υπό κατάρρευση και κανένας δεν πιστεύει πλέον ότι θα πάρει σύνταξη και εφ’ άπαξ μετά από εργασία ετών, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά εκποιούνται (υγεία, πρόνοια, παιδεία, νερό, ρεύμα κτλ.) και οδεύουν ολοταχώς προς τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση.
Η κατάργηση του εργατικού δικαίου, (συλλογικές συμβάσεις, οχτάωρο, ένσημα, πλήρης απασχόληση κτλ.)  μας έχει πάει πίσω στο Μεσαίωνα.
Εικόνες Ανθρωπιστικής Κρίσης με υψωμένα χέρια να περιμένουν βοήθεια, τις γνωρίζαμε μέχρι τώρα μόνο απ’ την τηλεόραση, για κάποια μακρινή αφρικανική χώρα.

Σήμερα τα υψωμένα χέρια είναι δίπλα μας, είναι δικά μας!

  Οι πολιτικές που οδήγησαν την κοινωνία και το λαό μας στην εξαθλίωση, έχουν όνομα και εκφραστές. Είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσαν τα τελευταία χρόνια οι διαδοχικές κυβερνήσεις και η συγκυβέρνηση, υπογράφοντας μέχρι τώρα τέσσερα μνημόνια, κατ’ εντολή της τρόικας (Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΔΝΤ, ΕΚΤ) που εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα του κεφαλαίου, τα οποία δεν έχουν πατρίδα και ενδοιασμούς, καταστρέφοντας βάρβαρα ανθρώπινες Ζωές.
Στόχος τους, ήταν να πάρουν πίσω όσα κατακτήθηκαν με θυσίες  τα τελευταία 100 χρόνια.
Οι εργαζόμενοι έχουν μόνο ένα όπλο για να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές. Τα ισχυρά - ενωτικά και μαζικά συνδικάτα, την γενίκευση του Αγώνα για την Υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας, των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών, της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας για όλους, ενάντια στην Διάλυση και Ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
Η Δημόσια Υγεία στη μέγγενη των μνημονίων και των Νεοφιλεύθερων Πολιτικών
Η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική απ’ ότι επικρατεί σ’ όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία.
Το ηθικό του προσωπικού,  που με αυτοθυσία σε ένα επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον κρατά όρθια τα Δημόσια Νοσοκομεία, έχει κλονιστεί σοβαρά, με τους μισθούς πείνας και τις   απλήρωτες νύχτες – αργίες – εφημερίες γιατρών, την καταστρατήγηση της νομοθεσίας υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς ρεπό και σε εξοντωτικές συνθήκες εργασίας .
Προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας, όταν μας υποβάλουν στο ‘’μαρτύριο’’ της αναμονής για τα δεδουλευμένα μας.
Οι ελλείψεις προσωπικού μετά τις συνταξιοδοτήσεις είναι τραγικές. Για προσλήψεις,  ούτε λόγος!!! Μετά το πάγωμα, οι ανάγκες είναι επείγουσες σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, στελέχωση των εργαστηρίων με παραϊατρικό προσωπικό, σίτισης, της Διοικητικής και Τ.Υ, για να δοθεί η δυνατότητα, να στηριχθούν οι κλινικές και να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες υποδομές του νοσοκομείου (π.χ αιμοδυναμικό, αξονικός) σε όφελος της νοσηλείας των ασθενών. Εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων στελέχωσης με ιατρικό, νοσηλευτικό καθώς και τεχνικό προσωπικό για την ανάπτυξη και λειτουργία κλινών στο ισόγειο του Α’ κτηρίου (ΩΡΛ, Οφθ-κό) και υλοποίηση έργων ανακαίνισης όπως Αιμοδοσίας, ΑΧ κ.α…...
Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι ιδιωτικοποιήσεις των βοηθητικών υποστηρικτικών υπηρεσιών διευρύνονται συνεχώς και έχουν γίνει καθεστώς, σε βάρος της σταθερής και μόνιμης ενιαίας εργασίας για όλους.
Απολύσεις: Πάνω απ’ τα κεφάλια μας κρέμεται ο πέλεκυς των απολύσεων, με αυθαίρετες αναφορές και αβάσιμες πειθαρχικές διώξεις για ψύλλου πήδημα, κατασκευή επίορκων για διαθεσιμότητα και με όποιο τρόπο κι αν προκύψουν (αξιολογήσεις-συγχωνεύσεις νοσοκομείων).
Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι εμείς θα γλυτώσουμε.
Τέτοιες αυταπάτες καλλιεργούσαν κάποιοι και για το ενιαίο μισθολόγιο, γρήγορα όμως διαψεύστηκαν!
Υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου: Οι περικοπές των προϋπολογισμών κατά 45% έχουν φέρει σε οικονομική ασφυξία το Νοσοκομείο. Οι ελλείψεις βασικών υλικών (υγειονομικό, αντιδραστηρίων, καθαριότητας, υλικά χειρουργείου) για την νοσηλεία των ασθενών έχουν γίνει το καθημερινό μας άγχος, εμποδίζοντας το έργο των εργαζομένων.
Οργανισμός: Μέσα σ’ αυτό το κλίμα απαξίωσης και κατάρρευσης, συγχωνεύσεων και κλείσιμο Νοσοκομείων, ήρθε και ο νέος οργανισμός-έκτρωμα που καταργεί  πάνω από 200 οργανικές θέσεις, με την μείωση των κλινών σε 200 από τις 260, καταργεί ουσιαστικά και συγχωνεύει κλινικές,  υποβαθμίζοντας το Νοσοκομείο. Παρά τα εμπόδια της κυβερνητικής πολιτικής και την λογική διαχείρισης της Διοίκησης στα πλαίσια των εντολών του Υπ. Υγείας, θα αγωνιστούμε για ένα σύγχρονο οργανισμό ανάπτυξης του Γ.Ν.Α «Η ΕΛΠΙΣ» .
Το Ψηφοδέλτιο Ενότητας και Ανατροπής δεν θα σας χαϊδέψει τ’ αυτιά. Έχει άλλωστε δώσει δείγματα γραφής μέχρι τώρα. Δεν διεκδικούμε την ψήφο σας για να εξαφανιστούμε την επομένη των εκλογών. Θα είμαστε και πάλι παρόντες, όπως και χθες, για να συνεχίσουμε την αγωνιστική πορεία και δράση του Σωματείου για τη λύση των προβλημάτων μας.
Δεν μπορούμε να πούμε ότι τα δύσκολα πέρασαν, ή ότι θα «τακτοποιήσουμε» τις υποθέσεις σας. Η ανάθεση σε άλλους του αγώνα και οι αυταπάτες ότι υπάρχουν «σωτήρες» που θα λύσουν τα προβλήματα, έχει προ πολλού τελειώσει!
Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι: Η ενεργοποίηση και μαζική συμμετοχή των εργαζομένων όλων των κλάδων, η ενότητα, η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητά μας μπορούν να αποτελέσουν τη  βάση για τη μεγάλη συμμαχία που θα αλλάξει την κατάσταση για την Ανατροπή!
Μέσα από τους Μαζικούς - Ενωτικούς Αγώνες, την Αλληλεγγύη & την Αντίσταση για την Ανατροπή των Νεοφιλελεύθερων Πολιτικών
Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον Αγώνα, Ψηφίζουμε - στηρίζουμε
το Ψηφοδέλτιο Ενότητας & Ανατροπής